Ting å tenke på når man kjøper båt

Båtdrømmen er en våt drøm på mange måter. Man seiler i det våte element og man kan gå og sikle på båter dagen lang. Men ikke la drømmen være en drøm, gjør den til virkelighet så fort det er mulig. Vi anbefaler seilbåter og småbåter selvfølgelig, da de passer utmerket til det farvannet vi har langs kysten i Norge.

Men har man fått ekstra bonus på jobben eller arvet penger er veien kort fra drøm til realitet. Finn ut disse tingene før du kjøper båt.

Har du plass?

Når båten hentes opp før vinteren, er det mest naturlig å oppbevare den i hagen. Bor man i blokk kan dette bli vanskelig. Bor man landlig kan den komme i veien for traktoren. Bor man i byen bør man skaffe seg et båthotell i de kalde månedene. Et slikt sted er Oslo Båthotell, som har vinterlagring for alle båter.

I ventetiden kan Maria Casino mobil spilleautomater være et godt alternativ for å få tiden til å gå. Det har morsomme slots som handler om båtliv. Automatene Ghost Pirates og 20 000 Leagues in the Sea.

Hva skal du bruke båten til?

Liker du fart og spenning er ikke en eik med 9,9 påhengsmotor det du trenger. Da er det kanskje vannscooter du bør se etter. Liker du den fantastiske opplevelsen av å seile i frisk bris med soloppgangen som kommer opp av havet milevis unna, bør du se etter en seilbåt. Er det fisketurer du vil ha, passer heller en Pioner eller en Sørlandssnekke. Vil du ta med familien på turer langs kysten med båt og sjøliv, trenger du kanskje en cabincruiser.

Er båten i orden?

Kjøper man en brukt båt, bør man sjekke båtens tilstand. Har man ikke peiling bør det være en tilgjengelig rapport om motor og båt. Har båten synlige skader bør man ta det opp med eieren for å finne ut hva som kan gjøres. Om en skal kjøpe båt, bør det ikke være skader som overgår prisen de vil koste å fikse dem.

Man bør få en kjentmann til å sjekke motoren. Det er mange ting som må undersøkes, slik som sylindere, pakninger, ventiler. Sjekk om oljen er ren og om motoren skyller ut vann. Andre vanlige problemer med båtmotorer er:

  • Feil på måleren
  • Vann i tanken
  • Ødelagt slange

Båt hjemme eller på hytta?

Er det lange fisketurer på hytta man er ute etter, eller kan en båt nært hjemmet være det man trenger? Det kan være vanskelig å vite, og kanskje vil man ha i både pose og sekk. På hytta er det enklere å bruke båten, fordi man kan dra den opp ved sjøkanten eller tjore den til ankeret. Man trenger kanskje heller ikke egen båtplass som vil koste noen tusen hvert år.

Bruk litt tid når du skal kjøpe båt, da blir opplevelsen mye bedre.