Slik selger man båten enkelt og greit

Er det ikke lenger den fleksible Pioner båten din med påhengsmotor som gjelder – er det drømmen om havseileren Comfort 30 som lurer i bakhodet? En båt som du kan komme deg rundt om uten å være innaskjærs hele tiden? Drømmen om å være en slags Kaptein Krok eller en slags Cristobal Colon kan overgå selv de villeste drømmer, det beste av alt er at det er mulig. En slik båt kan koste fra rundt 50.000 kroner, men vil man ha alt av den siste teknologien og komforten, ja da må man kanskje ut med millioner.

Enten man har en Pioner eller en Rana-båt så er det viktig å ta vare på den. Det kan gjøre salget enklere også. Bruk av venner og bekjente er også mulig. Dette sammen med bruk av internett kan gjøre at salget er fort gjort og båtdrømmen om seilas på de store hav er en realitet.

Annonser båten ut over på nett

Bruker man FInn.no vil man garantert få vist fram båten sin, og denne nettsiden regnes som Norges største markedsplass for bruktsalg. Men det fins mange andre nettsider som fungerer godt. Det kan være lurt å sjekke. Baat.no er en slik side som dessuten har enormt mye nyttig informasjon om båtlivet generelt.

Man kan bruke annonsemarked, sosiale media og nyhetsbrev i e-posten.

Få inspirasjon til båtkjøp

Vil man skaffe seg en ny båt er det lurt å selge den andre så fort som mulig. Det frigjør kapital for nytt kjøp. Vil man ha inspirasjon kan man teste Storspiller Starburst, et legendarisk stjerne-spill for dem som ser gull og edelstener. Drøm om å seile til Middelhavets mest eksklusive havn i Monte Carlo. Storspiller er litt som regatta og seilas, for her konkurrerer man ofte med andre kapteiner i daglige turneringer med garantert gevinst.

Skaff en tilstandsrapport

Båter har ikke EU-kontroll i den forstand at den må inn på en årlig test med spesifikke krav slik som en bil. Men det går an å skaffe seg en tilstandsrapport på en båt også. Et slikt firma er Norsk Båt- Taksering (NBT) som gir full rapport om hva som er gjort på båten og hva som trengs å oppgraderes. Rapporten danner så et grunnlag for prisen du vil selge den for.

Ta flotte bilder

Det kan være lurt å bruke litt tid på bildene. En småbåt er ikke alltid like delikat på land, men kanskje har du noen bilder fra når den skjærer i bølgene? Man kan lett retusjere bilder i et program som Prisma eller Darkroom.

Bildene legger man ikke bare ut i båt-forumet, men også på sosiale medier og blogg. Da blir oppmerksomheten rundt båten din mye større.

Vask og reparer båten

Vårpuss av båt er alltid viktig og gir dessuten et bedre inntrykk av den. Et malingsstrøk gir en flott finish. Men da er det også viktig å pusse, polere, vokse og lakkere først. Motoren trenger alltid en god vask, og bør ferskvanns-renses før vinteren slår til.

Reparer ting som er i stykker og skaff noen nye fendere og plettfritt tauverk.